ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ Μηχ/Μηχ

Σχήμα της Ε.Α.Α.Κ.

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ είναι πολιτικοσυνδικαλιστικό σχήμα κοινωνικού χώρου που ξεκινά τη δράση του στις αρχές της δεκαετίας του 90’. Πρώτη του δραστηριοποίηση είναι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στους νόμους Κοντογιαννόπουλου για την παιδεία το 1991. Από τότε ξεκινά μία πορεία 18 χρόνων μέχρι σήμερα, που το σχήμα συμμετείχε και στήριζε όλες τις κινητοποιήσεις του συλλόγου όπως προαναφέρθηκαν. Μια πορεία πλούσια σε μνήμες και μάχες. Πολλές φορές πρωταγωνιστεί σε κινητοποιήσεις του Συλλόγου για τα ζητήματα της σχολής (καθημερινότητα, εργαστήρια, πρόγραμμα σπουδών) είτε σε κινήματα που αφορούν όλη την κοινωνία (κινητοποιήσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη το 2003 συμμετέχοντας στην Πρωτοβουλία Αγώνα Θεσσαλονίκη 2003 , στο αντιπολεμικό κίνημα για το Ιράκ, την Παλαιστίνη). Επίσης αποτέλεσε την πολιτική πρωτοπορία του συλλόγου στο Κίνημα του 2006-2007 κόντρα στην αναθεώρηση του συντάγματος και στο Νόμο Πλαίσιο.

Όλα αυτά τα χρόνια, και σήμερα, το σχήμα μας δέχεται ισότιμα και ανοίγει το διάλογο σε κάθε συνάδελφο - συναγωνιστή ο οποίος στρέφεται συλλογικά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του και αμφισβητεί τη σημερινή πραγματικότητα.

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ δρα στο χώρο της σχολής και στοχεύει στην ενδυνάμωση των γενικών συνελεύσεων και στην κινητοποίηση των φοιτητών για ζητήματα που μας αφορούν. Λειτουργεί με τρόπο αμεσοδημοκρατικό και έχει στο εσωτερικό του συναγωνιστές με πολλές και διαφορετικές απόψεις οι οποίες μέσα στις διαδικασίες του σχήματος κουβεντιάζονται και συντίθενται χωρίς να αποκλείεται καμία (λειτουργία με ομοφωνία ή βέτο και όχι με πλειοψηφίες).

 

 

Είμαστε εδώ και είμαστε ένας καθρέφτης,

Δεν είμαστε η πραγματικότητα αλλά μια αντανάκλαση,

Δεν είμαστε το φως αλλά μια αναλαμπή,

Δεν είμαστε ο δρόμος αλλά μόνο μερικά βήματα,

Δεν είμαστε ο οδηγητής αλλά ένας απ’ τους πολλούς δρόμους που οδηγούν στο ΑΥΡΙΟ...

 

 

 

Από το 1995 ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ υπερβαίνει τα όρια της σχολής, ξεπερνά το συντεχνιασμό που χαρακτηρίζει τα ανένταχτα σχήματα, και αποφασίζει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος της ανεξάρτητης Αριστεράς, ενώνεται λοιπόν και συντονίζεται με εκατοντάδες σχήματα και αγωνιστές σε όλο το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ συμμετέχοντας στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ).

 

Ερχόμενη κινητοποίηση

Κανένα γεγονός

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2