ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ Μηχ/Μηχ

Σχήμα της Ε.Α.Α.Κ.

Είναι μια πολιτική δύναμη που γεννήθηκε το 1990 μέσα στο πανεπιστήμιο, σαν ένωση και συντονισμός ανεξάρτητων αριστερών σχημάτων. Έχει Πανελλαδικές συναντήσεις, αλλά και συναντήσεις ανά πόλεις, οι οποίες έχουν σκοπό την όλο και βαθύτερη συζήτηση και σύνθεση απόψεων μεταξύ των σχημάτων και των αγωνιστών και τη χάραξη κοινής τακτικής για όλα τα μέτωπα που ανοίγονται σε όλο το πανεπιστήμιο (π.χ. φοιτητική μέριμνα, νομοσχέδια για την Παιδεία ή την εργασία, αντιπολεμικό κίνημα).

Το δίκτυο σχημάτων της Ε.Α.Α.Κ. είναι ένα πετυχημένο πείραμα της ανεξάρτητης Αριστεράς. Έχει καταφέρει να συσπειρώσει δυνάμεις και αγωνιστές της ανεξάρτητης Αριστεράς που καμία άλλη φοιτητική παράταξη ή μόρφωμα δεν κατάφερε ποτέ. Είναι πεδίο διαλόγου και ενωτικής δράσης για πολλές διαφορετικές απόψεις και συλλογικότητες.

Το γεγονός ότι κάθε σχήμα έχει αναφορά στο χώρο του, έχει την αυτοτέλεια του από τα αλλά σχήματα, είναι κάτι που το κάνει να δοκιμάζει την άποψη του, να βλέπει αν αυτή προχωρά, αν αγκαλιάζεται απ’ τον κόσμο, να την αλλάζει και να την αναπροσαρμόζει με τη βοήθεια και τη συμβολή του κόσμου της σχολής.

Η λογική αυτή έρχεται σε αντιπαράθεση με τη μαζοποίηση και τη λογική της τυφλής υπακοής στην κοινή γραμμή που ορίζει το κόμμα (παράταξη – ιμάντας μεταβίβασης κομματικής γραμμής), η οποία εμφανίζεται στις παραδοσιακές παρατάξεις που παρεμβαίνουν στα πανεπιστήμια, είτε τις κυβερνητικές (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ/ΝΔ, ΠΑΣΠ/ΠΑΣΟΚ) είτε ακόμα και αυτές της παραδοσιακής αριστεράς (ΠΚΣ/ΚΚΕ, Αριστερή Ενότητα).

Από την άλλη, το γεγονός ότι όλα τα σχήματα βρίσκονται μαζί και συζητούν, τους δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουν και να παίρνουν εμπειρίες μεταξύ τους, να αποφεύγουν τη λογική «ο καθένας για τη σχολή του και μόνο», αλλά και να αποφασίζουν για από κοινού πανελλαδικά ή και ανά πόλεις συντονισμένες ενέργειες.

 

Επιλέγουμε να είμαστε...

 

Ανεξάρτητοι από κράτος και κομματικούς μηχανισμούς. Ανεξάρτητοι από την κυρίαρχη πολιτική γιατί θέλουμε οι πράξεις και οι απόψεις μας να εκφράζουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας (του εργαζόμενου κόσμου και των νέων). Αλλά κυρίως επειδή πιστεύουμε ότι η διαμόρφωση της πολιτικής άποψης πρέπει να αφορά κατ’ αρχάς τον κόσμο που τον επηρεάζει.
Ριζοσπαστικοί γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα μιας άλλης πολιτικής πρακτικής (ρήξεων με κατεστημένες ιδεολογίες, με βολέματα και με αδιαφορία).
Αριστεροί γιατί απέναντι στη λογική του ατομισμού απαντάμε - προβάλουμε τη συλλογικότητα και τη συλλογική δράση, γιατί βλέπουμε τη δυνατότητα μιας άλλης κοινωνικής ζωής που να στηρίζεται στην ισότητα και στην ελευθερία!

Ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος θα αλλάξει…

…ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι θα

παραμείνει ο ίδιος...


Hasta La Victoria Siempre!


 

Ερχόμενη κινητοποίηση

Κανένα γεγονός

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2